V sobotu 29.8. se uvidíme opět na Trhu na Kulaťáku. Zítra máme pro vás speciální edici banánových buchtiček:-). Těšíme se vás!

 

SLADKÁ A SLANÁ, PŠENIČNÁ A POHANKOVÁ JAKO DVĚ SESTRY

Palačinková jízda od roku 2012

Zdravíčko, mlsouni! Jmenuji se Andrea Ernyei a ráda si s vámi zavzpomínám na začátky našeho palačinkování. Kořeny Galetky spadají až do roku 2012, kdy jsem se po letech strávených v cizině vrátila do Prahy a založila se svou sestrou Petrou první mobilní francouzskou palačinkárnu. To vám bylo něco… Doteď cítím vůni našich prvních oficiálních palačinek. Mňam.

Z Bretaně do Čech

Nedlouho po našem rozjezdu jsme absolvovaly gastronomický kurz v mé milované Bretani, který pro naši značku znamenal obrovský zvrat. Začaly jsme kouzlit speciální slané palačinky, které se vyrábějí z prvotřídní bretoňské pohankové mouky. Stánky s vymazlenými palačinkami od Galetky se brzy staly voňavou součástí farmářských trhů v Praze a firemních akcí. S našimi klienty se bez problémů domluvíme anglicky, francouzsky, hebrejsky i rusky a pravidelně se inspirujeme v zahraničí gastronomickými novinkami.

Má vášeň pro vaření

Nikdy nespím na vavřínech a permanentně se školím a vzdělávám. Denně se snažím načerpat nové inspirace. V roce 2017 jsem se zúčastnila kurzu Chef’s Master Class v restauraci Maze Gordona Ramsayho v Londýně.

Studuji druhým rokem na kuchařské škole a pravidelně pracuji nebo jsem na stážích v profesionálních kuchyních. Mezi posledními byly výborná Modrá kachnička, vynikající restaurace La Perla v Tančícím domě,  italský Winefood market, kde jsem naučila hodně o italské kuchyni a fenomenální vysoké cukrařině od cukrářského mistra Renáta a nebo ve skvělém Café Imperial  Zdeňka Pohlreicha pod vedením šéfkuchaře Michala Pšeničky.

Těším se, že se spikneme a uvařím vám něco, na co budete dlouho a rádi vzpomínat.

Andrea z Galetky 

HH_L8874_1